torsdag 2 april 2009

En kort väg 2 april

Utmaning 92 - 2 april
Skriv om uppmärksamhet!
.

Hon kunde ha satt på sig trädgårdstofflorna, öppnat ytterdörren och gått gången fram till postlådan. Men detta gjorde hon inte.

Hon satte trädgårdstofflorna på sig och konstaterade att de borde spolas av snart. Öppnade ytterdörren och kände fortfarande lite av fukten från morgonens dimma. Dofterna var rena som om naturen var nytvättad och himmelen klar. Sådana här mornar var färgerna som allra vackrast.
Musblad hade börjat visa sig på björken som stod halvvägs till postlådan och hängde ut över gången. Gruset på gången knastrade skönt under fötterna. Hon log av tanken på att de kunde valt plattor istället Men detta meditativa ljud en tidig morgon, var något som hon nu inte ville vara utan. Grusgången var inte lång men hon var så uppslukad av morgonens och vårens skönhet att hon tog god tid på sig.
Det var så färgglatt med lökväxterna som växte vilt i gräsmattan utefter gången. De tidigaste sorterna var redan utblommade men krokus i alla färger och skilla fanns det gott om. Många påskliljor stod nu i knopp och var beredda att slå ut sin gula prakt. Alldeles lagom till påsk skulle det lysa i gult överallt.
Postlådan var sliten, hon hade inte tänkt på det förrut. Han, hennes man hade rätt i att den borde måslas om i sommar men även gropen framför som uppkommit av postbilens hjul måste göras något åt. Något grovt grus kunde funka tänkte hon. Men inte nu, inte i dag.

Inga kommentarer: