torsdag 28 maj 2009

Utmaning 148 - 28 maj
Skriv 5 favoritord på C och en berättelse där minst två av dem är med.

choklad, cannabis, coffee, cigaretter, champange, coca cola

Hon började bli rastlös. Huvudvärken hade tagit ett hårt grepp om tinningarna. Två treo damp ner i vattenglaset och började genast spraka, pysa och bubbla. Efter en stund tystnade glasets innehåll och lugnet lade sig där i. Men det varade inte länge. Innehållet skvalpade oroande så fort hon försökte föra det mot läpparna. Båda händerna fattade ett stadigare grepp om glaset men händernas skakningar kunde hon inte behärska.

Att det gått så långt.

Hennes förnuft sa henne att hon nu måste söka hjälp, men det var så mycket som även talade emot det. Hon visste det skulle bli jobbigt. Hon hade tidigare kämpat och över vunnit beroenden i sitt liv. Men trots AA:s hjälp så hittade hon nya ersättare för att dämpa tomheten och frågorna. Hennes beroende var i grund och botten ett beroende av att alltid ha ett beroende. Att alltid vara besatt av något som fick lov att ta över kontrollen då hon själv inte kunde. Men i detta fallet så skämdes hon.

Beroende framkallande saker som cigaretter, champang, cannabis, det kunde man tala om men chokladberoende. De skulle bara skratta. Hon skulle inte bli tagen på alvar.
Så gjorde hon ett försök till. Glaset mot läpparan. Det mesta fick hon i sig, det andra rann ner över halsen och in i bh:n. Med baksidan av handen torkade hon bort det blöta i ansiktet, det andra sket hon i, det var till och med kallt och skönt mot huden.

Vad hade hon för alternativ? Vilket beroende skulle slå sina knutar om henne nästa gång.
Hon hade bestämt sig. Det var hennes liv och hon som skulle leva det, så hon tog sig bort mot bokhyllan. Drog ut farmors gamla tegelstens bibel. Stack in handen i hålet och drog fram en mörk chokladkaka, Belgisk naturligt vis. Det hade från början varit viktigt att det var högsta och bästa kvalité men nu spelade det ingen roll längre. Nu var det bara ett sett av många att lugna nerverna på och flytta över bekymmrena på, som vilket annat beroende som hest. Men hon kunde inte se en annan lösning än acceptans, så hon knökade i sig chokladen.
.
.

2 kommentarer:

KarinaHC sa...

Ja vem lider inte av chokladberoende;) Din text flyter på ganska bra men, det finns ett men. Du har en del irriterande särskrivningar där, råder du bot på dom så får du ett bättre flyt i texten.

KarinaHC sa...

Jag förstår att det inte är lätt att skriva och med ditt handikapp i åtanke så är jag imponerad. Särskrivningar och stavfel är ju egentligen petitesser när innehållet är så bra. För det är det