fredag 29 maj 2009

Morgon på bryggan

Utmaning 149 - 29 maj
En bild att skriva till:



Kvittrandet från sommarens morgonpigga småfåglar känns mer lockande än snusandet och snarkandet från barnen och mannen. Jag smyger upp så tyst jag kan och tar på min bikinibyxa och ett linne. Golvet knarra lite men så gott som de andra sover så betyderdet ingen ting. Dom kommer inte att vakna än på ett par timmar.

Ute i köket är det tyst men det luktar kaffe, så jag konstaterar att mamma och pappa redan är nere på bryggan. Även den tunga ekdörren låter ovanligt högt så här på morgonen. Ute är det lite svalt. Solen har ännu inte nått in på tomten och det dröjer en timme till tills solen letat sig in från sjön.

Morgonkissningen blir bakom en rodedendron. Jag tar god tid på mig, njuter och ser på naturens små storheter. En spindel stretar i sitt nät som vackert är dekorerat av dagg. Myrorna har inte kommit fram ännu, de kommer senare med solen. Jag vaknar till i mitt meditativa kissande av ett välbekant lätt plaskande i vattnet. Pappa är tillbaka med tidningen. Bilvägen och parkeringen har vi på andra sidan sjön och där är också brevlådan. Pappa hade kunnat ta motorbåten men vem vill förstöra sådana här härliga morgnar. Jag går ner till stranden och längst ut på bryggan där mamma sitter. Hon har näsan mot solen som nu står stor och rund över sjön. Lite dimma ligger fortfarande kvar i kanterna. Vi önskar varandra en god morgon sedan hjälper jag pappa som nu är framme vid bryggan med kanoten. Jag binder kanoten runt hängbjörken. Vi sätter oss hos mamma och hon serverar kaffe och skorpor med ost.

Mamma sitter tyst och tittar på andhonan med sin sju ungar, pappa läser tidningen och jag njuter bara av lugnet. Att nästan kunna se hur solen lyfter sig upp ur sjön och hur dimman lättar känns magiskt. De enda ljud som stör naturens musik är skorpornas krasande och pappa som då och då vänder blad.

Vi har ingen ström inkopplad i vår sommarstuga, allt är väldigt primitivt men ändå har vi alltid dessa härliga mornar i stugan äkta bryggkaffe.

Detta är vår brygga.


4 kommentarer:

Betty sa...

Oj, vad skönt och härligt det låter. Sådana där morgonar vill jag har fler av. /Betty

Sagosessan sa...

Mmm, det låter verkligen som om din brygga finns på riktigt. Som om din berättelse är självupplevd. Starkt, målande och beskrivande.

Salme sa...

Å vad mysigt! Det är så härligt med sommarmornar på landet, vi har också landställe men utan brygga, ändå får jag den rätta känslan av din fina text.

KarinaHC sa...

Å vilken härlig berättelse, du målar bilderna så tydligt att man känner kaffedoften och hör vågplasket. Det bästa av allt är att du inte lider av adjektivsjukan när du skriver.