fredag 20 mars 2009

Utmaning 79 - 20 mars från SkrivPuff

.
Skriv om en resa du (eller din huvudperson) skulle vilja göra.
.
Så sitter man här igen med sugen blick, sida efter sida i resekatalogerna. Julen är undanstökad och en av de värsta tiderna på året har infunnit sig. Kyla, slask, grått och trist då går tankarna till sommaren. Resekatalogerna, är det enda som kan muntra upp. Hur mycket kan vi lägga på semestern, vart vill vi åka, vilken standard är tänkbar och när ska vi åka. Flyg, båt, tåg eller bilsemester, kanske cykelsemester. Båtluffa i Grekland med barnen har varit en dröm länge. Men Provence är alltid fantastiskt. Åh ... en ljummen bönsallad stark ost och en flaska rött. Kanske södra Italien, där har vi inte varit ännu. Tonga hade varit kul att åka tillbaka till, eller kanske Australien.
Bläddra, titta, jämföra sukta och längta bort från Svensk februari. Fönstershoppa skulle man kunna kalla det.
Egentligen så spelar det inte så stor roll om vi kommer utomlands eller stannar i vårat eget lilla paradis men resan jag gör i resekatalogerna är en resa i sig.
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alla alternativen låter underbara, men slutklämmen är perfekt. Jag tyckte väldigt mycket om att läsa den ^^

/Cassandra

Cecilia Sahlström sa...

Men vännen, ibland är livet tufft. Då hamnar man under isen, en stund. Men långsamt och säkert kommer man till ytan igen. Det gäller att ta en dag i taget, ibland bara en timme i taget. Går inte det heller får det bli en minut i taget. Det är så svårt ibland, att se det ljusa mitt i det mörka. Men din resa i katalogerna gav ändå en glimt av ljus. JAg tycker det var härligt att läsa om dina resedrömmar och slutklämmen satt som en smäck! Jag hoppas det känns lättare imorgon! Som sagt, minut för minut om ingenting annat går! Stor och trösterik kram/Cissi