lördag 13 mars 2010

Fredagsmys med mys

Utmaning 2010:71 - 12 mars


"Jag har haft svårt att komma tillbaka till mina Puffrutiner men saknar de och er så mycket. Gör ett försök till"

Dagens text:

I kväll skulle det inte bara bli fredagsmys. Vi skulle inte vara två småbarnsföräldrar som satt och degade framför "På spåret" med en påse chips. Ikväll skulle vi älska.
Det var längesedan sist. Jag vågar knappast räkna ut hur längesedan det var, men det blir lätt så med två småbarn i huset. Inte var det lätt att känna sig annat än en bull-fet mamma med ständig ångest över barn, man och jobb. Men i kväll var jag läcker. Jag kände mig riktigt sexig i mina nyinköpta stay-ups och den korta jeanskjolen som jag äntligen kom i igen.

- Är mina tjejer hemma!
Det var Fredrik som ropade från hallen, som han brukade. Isa och jag med lillan på höften gick ut för att hälsa honom välkommen hem från jobbet. Tjejerna fick kramar och pussar och sedan såg han mig.
- Mmmm, och vad har du i kikaren då, frågade han retsamt. Det gick inte att ta miste på att han redan genomskådat min lilla kupp och var med på noterna.
- Jag har planerat in lite fredagsmys med mys sa jag och log lite retsamt.
- Och hur hade du tänkt att det skulle gå till då så inte våra små änglar ska störa oss?
- Jag har kämpat med att hålla dem vakna och inte fått dem att sova middag så de är stentrötta nu. Gå du och duscha så lägger jag flickorna. Sedan har jag räkor, några goda ostar och vittvin i kylen som förrätt. Jag fnittrade till lite nervöst och spänt. Så gick jag upp på övervåningen för att natta flickorna.


-Mamma kan du inte läsa sagan om prinsessan och grodan frågade Isa.
- Visst, jag hämtar den.

Lillan hade redan somnat i sin spjälsäng så jag kröp ner brevid Isa i hennes säng. Det såg lovande ut och jag hoppades att Isa skulle somna lika fort. Jag ville ner till mitt vackert dukade bord och det sög i magen efter räkorna och vinet. Men framför allt sög det allt lite längre ner.

- Mamma läs.
Jag måste koncentrera mig.
- Det var en gång en ...


Solen träffade mig rakt i ansiktet. Det tog några sekunder att få upp ögonen. Det var tyst alldeles tyst. Jag hade visst glömt dra ner rullgardinen. Kroppen var stel och öm. Det var först när jag satt mig upp som jag märkte att jag legat i Isas säng. Hon snarkade tyst. Just det, Fredrik väntade på mig där nere. Men något stämde inte. Det var morgon och fåglarna kvittrade. Hade jag somnat ifrån vår myskväll? Hade han inte väckt mig?


De ny köpta stay-upsen var sönder, kjolen satt som en bilring till runt magen. Jag smög upp och tittade in i vårt sovrum. Där sov Fredrik med vidöppen mun och avsparkat täcke. Jag smögner och ut i köket. På diskbänken stod ett vinglas, en avsköljd talrik och en vinflaska som tom. I soporna låg räkskal. Någon hade visst haft fredagsmys på egen hand.

2 kommentarer:

marmoria sa...

Attans! Kul att ha dig tillbaka

foxy sa...

Å det som lät så bra- hon får göra ett nytt försök nästa vecka!